2010-02-18

OS, Björn Ferry och REKRYTERA 2.0

Läste idag i DI att Björn Ferry hade haft det svårt att "rekrytera" sponsor för några år sedan. Mer eller mindre var det så att "slumpen" gav en sponsor som nu håvar in storkovan på sitt beslut att "klart han skall ha en sponsor".

"I december 2008 satt Esbjörn Nordesjö på en vägkrog och läste artikeln ”Björn Ferry drabbad av finanskrisen” i Expressen.

Nordesjö, som är delägare och styrelseordförande i Motala Mättjänst med 20 anställda, bestämde sig då tillsammans med vd Tomas Knutsson för att hjälpa skidskytten.

- Klart killen ska ha en sponsor, sa de båda affärsmännen till varandra, berättar Esbjörn Nordesjö för DI."

Vad kan vi som gillar REKRYTERING 2.0 lära av detta?

  • vi vet aldrig vem som är rätt häst att satsa på, gör därför alltid det bästa du kan!
  • lämna "spår" efter dig, dina visitkort kan mycket väl vara skillnaden mellan att någon uppmärksammar dig eller inte, gödsla med dem
  • MÄRKS, se till att du finns i media om du kan!
  • MÄRKS, stick ut, även om du är kaxig, vi gör det själva, hakan ut, "smäll", men inget gnäll, de som sticker ut är de som vinner!
  • LEVERERA, om du faktiskt gör som Björn, tar ett OS-guld, eller inte, så handlar det hela tiden om att LEVERERA på den nivå du är!
  • BYGG din närvaro, du behöver inte vara en "citatmaskin" som Björn Ferry, men du skall vara med där folk ser dig!
  • Var UNIK, även om du är VANLIG. Vi alla är fruktansvärt alldagligt vanliga, men de som sticker ut men är alldagligt vanliga i grunden, ja det är de som tar pokalerna!
Har DU ett tips om en strategi enligt ovan, ge din syn på det i kommentarerna! Jag lovar fylla på listan av unika vägar att få det jobb som man är värd!


Här hittar du min LinkedIN profil!


Johny Alm




Testa oss om du söker säljare! www.alotofpeople.se är helt inriktade på säljare och har en metod som vi betraktar som REKRYTERING 2.0! Ring 031-352 22 60 så bokar vi ett möte med dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar