2011-02-13

Personlighet som urvalsinstrument - fallet ingenjörer

Sedan ganska många år tillbaka så har vi på A lot of People kunnat "rangordna" sökande kandidater till jobb som säljare baserat på personligheten. Vårt personlighetstest Big Five Personlighetsprofil har varit stommen i detta, genom att vi låtit alla sökande kandidater ta testet, om de vill. Ca 70 % av alla kanididater tar testet, och därmed är vi unika i att kunna rangordna kandidater efter en matchning mot normgrupper för olika typer av säljare.

Nu har vi lanserat samma för ingenjörer, och har vår första normgrupp klar! Vi har tidigare bloggat om detta, se "Att mäta en ingenjör".

Nu har vi lanserat denna normgrupp och ingenjörsprofil så våra kunder har tillgång till denna.

Vi kan alltså LISTA alla sökande till ett ingenjörsjobb utifrån en normgrupp som bygger på 8 av de 35 dimensionerna i vårt test. Nedan en listning:



I listan finns det en procentuell matchning till normgruppen, samt en så kallad PLUSPROFIL som anger hur många dimensioner som personen ligger åt önskvärt håll i relation till normgruppens medelvärde.

I profilkortet hittar vi sedan dessa dimensioner som kännetecknar ingenjörer.



Profilkortet ger rekryteraren all information om kandidaten plus ovanstående personlighetsbild.

Är du intresserad av vår teknologi, hör av dig till Johny Alm.


/Johny Alm

Här hittar du min LinkedIN profil!

Här hittar du min facebookprofil!

Testa oss om du söker säljare! www.alotofpeople.se är helt inriktade på säljare och har en metod som vi betraktar som REKRYTERING 2.0! Ring 031-352 22 60 så bokar vi ett möte med dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar