2010-01-30

Rekrytera säljare 2.0

Andreas Myrin-Wallenberg skriver i sin blogg om hur viktiga åren mellan 16 och 25 år när han rekryterar säljare. Läs hans inlägg här. Jag kan instämma i hans ståndpunkt att ett idrottsintresse är en indikation på en bra säljare.

I vårt företag har vi gått ett steg längre och jämför sökande kandidaters personlighetsprofil med en normgrupp av säljare som lyckats bra. Vi gör normgrupper för våra kunder baserat på deras egna toppsäljare. Vi kallar denna metoden själva för Rekrytering 2.0 eftersom den är det som kallas "disruptive" (strukturomvandlande skulle man kunna kalla det).

Eftersom vi testar samtliga kandidater med vårt personlighetstest Big Five personlighetstest och sedan jämför alla kandidater mot önskad personlighetsprofil så har vi redan vid urvalet av intressanta kandidater deras personlighetsprofil som grund.

Efter vi gjort vårt första urval kommer sådana kriterier in som Andreas skriver om. Och idrottare är tävlingsmänniskor, och att sälja är att tävla!


Här hittar du min LinkedIN profil!


Johny Alm




Testa oss om du söker säljare! www.alotofpeople.se är helt inriktade på säljare och har en metod som vi betraktar som REKRYTERING 2.0! Ring 031-352 22 60 så bokar vi ett möte med dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar